Välj en sida

12096393_10153357198648073_5346682858937259846_nVi åkte ju till Stockholm i helgen! Vi hade live-it upplevelser kvar sedan bröllopet som vi inte hunnit plocka ut. Eftersom jag är synnerligen preggo fick vi boka om dem men det blev fantastiskt roligt ändå! Fredagkväll gick vi på stand-up kväll med tre-rätters middag. Marcus Palm värmde upp mästerligt innan självaste Kodjo Akolor tog över och jag kan ärligt inte minnas sist jag skrattade så sanslöst mycket. Det blev verkligen en helt hysterisk kväll!

På vägen ner till Tjockhult fick jag dessutom möjlighet att mysa med min Néa och Noomie en sväng! Det var sååå härligt! Nomsan har redan blivit så galet stor – hon är så sanslöst fin! Det var så himla kul att hinna få se dem en gång till innan Knoddis kommer. Synd bara att Mörta inte var med.

Innan stand-upen på fredagen hade vi haft en fullspäckad dag. Vi började morgonen med att ta oss tvärs över gatan från hotellet till IKEA Knugens Kurva. Det var oerhört annorlunda, det blev lite mer av en upplevelse att gå på ett IKEA där man inte automagiskt hittade direkt. Där plockade vi på oss lite grejer till hyllan i badrummet som vi ville komplettera med och knåpade ihop en liten höstplantering åt faster Tanja som en lite sen födelsedagspresent. 

Vi hade fått reda på via djungeltelegrafen att det hade slumpat sig så fint att underBARA-BARN mässan gick av stapeln just den helgen så vi passade på att åka förbi där en sväng. Jisses vilket märkes-mamma jippo. Alla sprang runt med sina fina, dyra märkesatiraljer och körde radiobil med sina dyra Emmaljunga-vagnar (vilket jag för allt i världen inte begrep med tanke på att Ergobaby stod vid ingången där de ställt upp en barnvagnsparkering och lånade ut bärselar enkomt för mässan – underbart initiativ tyckte jag). Det var kul att gå runt och titta på alla galna grejer man kan lägga en absurd massa pengar på och det var rätt tydligt att mässan hade Stockholm som målgrupp. Jag kan ha fel men min uppfattning är att allt vad gäller märken och hetsen därikring är mer utpräglad i Stockholmstrakten.

2015-10-16 17.41.18Jag blev inte förvånad av att det ändå stället vi handlade på var en Eko-butik som främst sålde begagnade kläder. Hittade en sjukt söt, liten body där som av en slump råkade vara precis i den storlek vi saknar lite bodysar i. Så den bestämde jag att den minsann skulle bli Knoddens. Det var en kul grej men jag vet inte om vi kommer gå dit igen… Jag kände inte riktigt att vi var målgruppen för mässan. 

Sedan ilade vi till Tanja som bjöd på fika och där satt vi och surrade ett bra tag. Hon har världens filmsamling och hade bränt ut varenda tänkbara barnfilm på dvd åt oss. Så himla gulligt! 🙂 Efter det for vi som sagt på stand-up. DET VAR BÄST! Vi hade en helt fantastisk kväll!

På lördagen bunkrade vi upp med förkylningsutdrivande åt Chrille som blivit rätt krasslig under natten och sen for vi på matvandring.

DET VAR OCKSÅ BÄST!

Jag hade någonstans i bakhuvudet inbillat mig att turen skulle släpa runt oss på Stockholmarnas inneställen – ack så underbart fel jag hade! Vi promenerade runt på Södermalm och gjorde 8-9 stopp totalt och temat var solklart; vi skulle få uppleva autentiskt kinesisk/indisk/japansk/osv. mat. Allt handlade om hantverket och jag kan inte påstå att vi blev tagna till speciellt dyra ställen. Men det var ingen ”indisk” tandoori-curry-ris-tjaffs eller ”kinesisk” nudel-ris-friterad-banan-trams. Det var så mycket bättre! Och betydligt mycket närmre vår egen matlagning än vi vill tro. Friterad banan är för övrigt inte ens en autentisk kinesisk efterrätt. Det är något vi i väst hittat på. Kineser som kommer hit och får smaka denna efterrätt blir alldeles till sig över spektaklet och tycker att VI är exotiska för att vi friterar banan. 

2015-10-10 14.50.54Samtliga utländska restauranger vi besökte strävade efter att gästerna skulle äta det de själva åt. Den indiske kocken t.ex., hade jobbat i ett typiskt svensk-indiskt-curry-tandoori kök tidigare. Han hade blivit alldeles förundrad över att gästerna serverades en viss typ av mat på menyn, och sen på luncherna lagade den indiska personalen något helt annat åt sig själva. Det är väl ändå den maten gästerna ska få när de kommer och vill ha genuint indisk mat. Inte det försvenskade tjaffs de serverats dittills. Så han började laga samma mat till gästerna som de själva åt. Det var så sanslöst mycket godare än de curryhak vi normalt förknippar med indisk mat här i Sverige. 

Jag får inte glömma Giovanni! I början på turen blev vi förda till en liten, liten italiensk restaurang och det var utan tvivel ett av de härligaste guldkorn jag besökt! Det var den minsta, mest anspråkslösa lilla restaurang någonsin – men maten! Det var inget snack om vad som prioriterades här. Pengar andra lägger på stora lokaler och tjäck inredning i senaste modet läggs här på maten. Vi kommer bestämt att besöka denna lilla pärla igen!

Food tours matvandring – över all förväntan alltså! Det var en riktigt häftig upplevelse! På eftermiddagen packade vi ihop oss och våra nyförvärvade Stockholmsbaciller och började resan hemåt. Den här helgen var så, så välbehövd och en av de där helgerna vi kommer bära med oss länge! Helt underbar var den!

Nu verkar det som att älsko har slutat jobba för idag så jag ska fredagsmysattackera honom tänkte jag! Vad ska ni göra? 😉