Välj en sida


Ja! Det är sant. Jag är ungefär den lyckligaste människan på jorden över detta faktum. De senaste dagarna har det  varit soligt på eftermiddagarna och jag har längtat efter att få sitta i solen på min balkong. Igår fick jag faktiskt en liten stund då maten stod i ugnen, loppan sov och Chrille nördade sig på kontoret. Jag plockade boken, filten, fyllde ett glas vin och sprang! Jag bara skulle, trots att temperaturen kanske inte riktigt var den optimala för ändamålet. Jag kan ju säga att det var varmt och skönt att komma in igen…

Jag hade gjort världens dundermarinad som jag hällt över kycklingvingar och kört i ugnen. Vårt lilla svarta hål åt TRE hela kycklingvingar med ost och en hel skål ärtor till. Det är så himla kul att ge henne mat. Det är verkligen inte mycket hon ratar och allt som oftast kan vi krydda precis som vanligt. Igår hade jag t.o.m haft lite sambal i marinaden och hon bara mumsade. Men hon är nog inne i någon växtspurt nu för trots att hon äter som en hungrig val de flesta dagarna så har hon vaknat några nätter senaste veckan och varit jättehungrig. Det har varit rätt jobbigt för när hon väl fått lite att äta så har hon ju vaknat till igen. Full låda i tre timmar innan man fått sova igen. Inatt var Chrille en riktig ängel och tog henne själv. Tuffa nätter det där.

Imorse kände jag för att mysa till det så jag och Lexie gjorde pannkaksfrukost så fick Chrille sova lite till. Eller ja, hon stod väl mest och åt smör direkt ur paketet och viftade lite med vispen efter att ha möblerat lite under ugnen… Men det blev pannkakor till slut ändå. Hahaha! Minen jag fick när hon såg mig vända pannkakan för första gången… priceless!  

Medan hon började äta och pappan kravlade sig upp ur sängen passade jag på att slänga ihop lite glass åt en viss liten dam. Jag hittade en kul grej på facebook här för ett tag sedan; fruktremmar. Man mixar i princip ner lite frukt, häller ut i en plåt och låter stå på låg temperatur i ugnen i 9-12 timmar. Jag har inte riktigt lyckats få det där att bli bra men Lexie verkade älska mixen på banan och kiwi. Så jag tog den sista frukten och mixade till isglassar istället. Vi hade ett stackars ensamt päron som jag slängde ihop med lite melon vi hade kvar i kylen och så blev det päron- och melonglass också. Lite kul att kunna ge henne glass till fika utan att behöva tänka på sockret. Det hade ju lika gärna kunnat vara en banan liksom, men lite roligare.

Nu sitter vi och väntar på att hon ska vakna, sen ska vi slänga i henne lite mat och åka över till LinOlof. Det var alldeles för längesedan vi var över så det ska bli så jäkla kul! Att söva henne blev ju en grej idag. Hon har haft en period med dåligt grepp igen så jag försöker hålla ner på tuttandet till det mest nödvändiga, annars får jag så jävla ont. Så hon fick vackert somna utan nu på dagen. Det är ju inte omöjligt längre. Hon blir bara så himla arg och så tar det en bra stund för henne att lugna sig. Men det går ju.

Först ska jag springa och fylla på en välbehövd kaffekopp innan bryggaren slår av. Peace out!