Välj en sida

Är det tenta-p månne när man får lägga 20 minuter på att hitta studieplats det första man gör när man kommer till skolan? Nackdelen med att ingen har föreläsningar…

Under tiden hann jag bli varm och när jag väl kom fram hade jag feber. För naturligtvis har loppan smittat sin mamma sådär lägligt. Det är rart med barn… 😉 Kaffet blir min vän för dagen och så får jag sitta så länge jag orkar. 

Ja just det! Min dator är inte blå längre! Tack pappa! Jag hade ju min fina, lila, blåa smurf.  Men den hade en ganska så problematiskt dålig spec. Vikt, portar, storlek, UX – allt det var jag riktigt nöjd med. Problemet med datorn (vilket jag faktiskt skulle märkt när jag valde den) är att den inte har en traditionell hårddisk. Den har istället i princip ett minneskort på 32Gb som är lött till moderkortet. Windows tar upp mer än hälften, sen har Windows öronmärkt utrymme därtill. Kvar har man drygt 8-10Gb varav drygt 6 går åt till appar. För även om du försöker ta bort så många appar som möjligt så har Windows lagt in alla program som styr saker som högtalarna t.ex. där, och sådant är typiskt dumt att ta bort. Det fina med Windows Update är dessutom att varje uppdatering är olika stor och datorn hämtar automagiskt ner filerna. Det senaste halvåret har jag pendlat mellan att ha 4Gb-100Mb ledigt på datorn nästan över en dag, utan att jag laddat ner något, trots att jag rensat Temp osv. Datorn går inte så jäkla fort på 100Mb kan jag säga. Stundtals ville den knappt köra webbläsaren, och då fanns det så gott som ingenting för mig att ta bort från disken som faktiskt gick att ta bort. Det här har visat sig vara ett allmänt problem hos de här datorerna när jag sökte runt lite. Hp ville ”testa en grej” – typ. Vissa tycker det är skitbra – men använder man datorn uteslutande för att kolla facebook, betala räkningar och lägga Passeans är den klockren. Men för de flesta kommer den tyvärr i längden att bli en ganska dyr lerduva. Inget av det som tar plats går att lägga externt på något sätt och det går inte att byta minne eftersom det fastlött i moderkortet. Så… Inte optimal studiedator alls visade det sig; om man behöver kunna dra hem större filer, spara saker på datorn och rent av ibland köra tunga program. 

Jag har då turen att ha världens übernörd till pappa som tycker det är helt oacceptabelt att ha fel verktyg när man ska jobba, särskilt om verktyget i fråga är en dator. Han har byggt ihop alla stationära datorer vi haft hemma så han tar det där på ganska stort allvar. Igår-morse fick jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut och på eftermiddagen när jag åkte ut till Posten låg värsta datorn där. Han bara gjorde… <3 Tack pappa! 

Nu – kaffe – hydraulik – hoppas på att febern dött lite nu när jag suttit en stund.