Välj en sida

(12.32)

Den här flytten alltså! Jizusch! 

Nej! Nu ska vi ta saker i rätt ordning. Först och främst; vi har de bästa vännerna som går att finna på denna jord! Ibland kan jag verkligen inte greppa att de är våra eller hur sanslöst bra de är. De har verkligen gått genom eld för oss i helgen. Det känns åtminstone så. Vilka hjältar ni var! Vi älskar er för det! Problemet nu är att vi ska klura ut hur vi ska lyckas tacka er. 

Vilken jäkla soppa det blev av flytten. Vi fick nycklar i torsdags och på kvällen åkte vi förbi för att se hur det såg ut. När vi var på visning hade de så gott som packat klart och det var lådor precis överallt. Man kom inte in någonstans och de höll på att laga mat. Jag vet inte hur det är med er men det känns fel att börja rycka i skåp hemma hos någon annan. Särskilt när de står mitt i maten. Nåja, det visade sig att skåpen i hela lägenheten var i ganska bedrövligt skick. Genomgående kan man väl säga att det de fått gjort åt sig har de inte varit rädda om och det de gjort själva har de inte gjort ordentligt. Det var betydligt mer att göra än vi tänkt och ville med en 11-månaders. 

Just nu har vi sagt att om vi blir tvungna att göra om själva så ska vi iaf ta hand om köket. Det skulle göra jättestor skillnad och är överkomligt både i pris och tidsåtgång att åtgärda. Nu får vi se vad som händer i dagarna. Rikshem har precis omförhandlat sitt bofondsavtal med Hyresgästföreningen. Förhandlingarna blev bokstavligen klara idag. Bofonderna är borta men det ska fortfarande renoveras där det finns behov. Eftersom vi har svart på vitt att deras egen besiktningsman underkänt tapetseringen i nästan alla rum så tänker vi att vi inte borde stöta på alldeles för stora problem. Sååå, vi får se.

Just nu är jag ganska less på kaoset. Det ligger grejer överallt. Jag har börjat få lite ordning på köket och delar av vardagsrummet börjar vara lite halvmysigt. 

Meeen, det är fortfarande kaos. Och jag bara går runt och plockar och plockar. Kläder kan jag inte ens packa upp i någon större utsträckning eftersom vi måste komplettera med mer garderobsutrymme. Det är lite skralt med det tyvärr…

Samtidigt går jag och svär över hur jag ser ut. Jag har blåmärken och skrapsår över halva armarna och på julfesten på fredag ska jag ha en kortärmad klänning. Ja, vi ska ner till Skåne imorgon. Jag är SÅ kluven. Å ena sidan ska det bli skönt att komma ifrån flyttkaoset i någon dag, träffa brorsan och Calle, pappa, gå på fest, ha äventyr med lillan och Chrille. Å andra sidan händer inget här hemma medan vi är borta. Jag får ju inte gjort så mycket som jag hade velat om dagarna när jag är själv med Lexie. Nu är hon dessutom i en period av att sova två timmar i stöten igen, åtminstone nattetid. Så jag går och är tröttast(!) halva dagen. På halvfart blir det inte heller mycket gjort. 

I eftermiddag ska jag få komma iväg och få naglarna gjorda. Det är något jag faktiskt aldrig gjort förut och det ska bli kul. På väg dit ska jag bestämma mig för att resan bara är bra och börja se fram emot den. Tills dess ska jag ränna runt lite mer här hemma. Har en lista med grejer jag hade velat få undan. Sen ikväll blir det ju mest springa runt och söka saker till festen… ?  Och packa – igen. 

Jag är rätt mör efter den gångna veckan.