Välj en sida

(13.49)

Imorse blev jag väckt av en gnällig bebis. Två minuter senare kastar jag ett öga på henne och då har hon ställt sig upp – på fötter! – i spjälsängen. 

Omgomgomg! Det bara hände! 😀

Hur kan så mycket känslor rymmas i en så liten kropp?! Berg-och-dalbana hela dagarna!  Hon har fått några riktiga vansinnesutrbott nu. Det är inte direkt charmigt.  Men ganska roligt stundtals. Hon kommer bli arg över så knäppa saker. 😛

Här har snön kommit inatt. Det är så himla skönt. Hoppas bara minusgraderna håller i sig så den får ligga. Tanken var nog att åka ut till Smedsbyn senare och då ska jag faktiskt kasta en liten loppa i snön. Det ska bli kul att se vad hon säger om det. 

Nu i helgen ska vi dra ett pack-race och få undan så mycket som möjligt. På torsdag ska jag ta mig in till stan och hämta nycklar(!) och sedan på kvällen blir det studiebesök i nya lägenheten!!!! Nu! Började det tvärt kännas verkligt! Nu!  

Hittills har det ju känts så långt bort och overkligt och definitivt inte som något som skulle hända. Nu satte myrorna igång. I min bralla! Jag har så många idéer och jag har tittat ut så mycket fina grejer. Det mesta återvunnet så klart. Det här är första gången det känns som att vi flyttar till något mer permanent. Jag har redan märkt skillnad på mig. Det är så mycket viktigare för mig att det blir ordentligt och bra och permanenta lösningar hemma. Jag har en annan inställning till inredningen också. Det är viktigt att grejerna är speciella, unika, saker jag uppriktigt tycker om. Jag vill inte bara gå på Ikea och köpa en ljusstake som ”funkar” och är ”fin” (det bästa av det som finns), en av tusen exakt likadana som tillverkats i en pressmaskin. Jag har börjat sitta på tradera och på loppisar och söka mer hantverkade, unika saker som är vackra på riktigt. 

Jag känner mig så mån om att vi har rätt saker hemma. Inte bara saker för sakers skull. Jag vill fylla vårt hem med vackra saker. Inte massa saker eller ”billiga” saker. Det har verkligen förändrats drastiskt för mig. Jag har aldrig brytt mig så tidigare. Jag är också ganska mån om att det inte är nytt. Bland de bästa sakerna vi har har vi antingen hittat begagnade eller gjort själva. Det kittlar gott i själen att äga återbruk, att inte bidra till masskonsumption så mycket och att sakerna har ett värde. Någon har lagt ner tid, energi och själ i dom. 

Allt det där har blivit rätt viktigt för mig. Längtar verkligen efter att få rensa ut billigt skit och ha lite färre men vackrare och mer speciella saker. Men det blir ett projekt över tid. Vi skiter ju inte pengar direkt  😛

När jag nästan är lite på ämnet måste jag spy lite över Black Friday. Jag snubblade över första klassens svenne hyckleri häromdagen när jag kollade på PLUS. De diskuterade just BF och dess betydelse för svenskars shopping. De hade intervjuat folk på stan också. Vi möter två gubbar som gnäller om att de inte gillar amerikanska påhitt. Lite ”jäkla amerikanare och deras över-komersiella samhälle” över deras attityd. Men ska man vara kinkig – vilket jag aldrig är – och vara lite korrekt…. Så är det faktiskt så att BF uppstod för att affärerna i USA ville rea ut överskottet efter Thanksgiving-handeln. Saker som alltså redan fanns överblivna i butikerna. 

Här i Sverige firar vi inte Thanksgiving. För att kunna ha Black Friday måste affärerna alltså beställa in billiga extra bestånd till sina lager som de kan rea ut. Ja, jag tycker det är roligt. Svenskar är så roliga när vi tror att vi är så mycket bättre än alla andra, utan att inse att vi ibland faktiskt rent av är sämre.

Nåja, då fick jag gnälla om det lite också…

Ha en mysig första advent hörrni! Här brukar vi fylla hemmet med glöggdoft medan vi julpyntat. Det blir ju inte riktigt så i år. Jag får fylla hemmet med glöggdoft medan vi packar ner istället. Puss!