Välj en sida

bild1

Hej alla glada! Det har gått oförskämt lång tid sedan sista inlägget utifall att någon av er har varit här och hälsat på. Men det har ändå hänt oförskämt mycket på hemma-fronten sedan dess – ingen vila för den rastlöse.

Jag sitter och skriver till er från ett matbord långt upp i norr, strax utanför Luleå. Jag och fästmannen packade i torsdags vårt pick och pack och försvann upp till de allra bästa människorna på jorden och snyltar på dom en vecka eller två. Detta innebär att jag missar ännu en gruppträff. För att gottgöra mig lite skriver jag det här inlägget åt er och delar med mig av en massa roliga bilder. Tanken är ju att vi ska finnas som inspiration, stöd och exempel åt varandra. Om inte annat så kan jag kanske bidra med lite inspiration/exempel – och om inte det så kanske lite Mental Glädje 🙂

På så vis kan jag åtminstone närma mig att ”dra mitt strå till stacken”.

Jag har blivit utmanad!

Jag och fästmannen lever ett väldigt spontant och impulsivt liv både på gott och ont, och detta har medfört stora utmaningar i min resa till ett hälsosammare liv. Vi är livsnjutare och har inte alltid haft det helt lätt så vi tycker om att unna oss det där lilla extra när vi tycker oss förtjäna det.
Eftersom man blivit en sådan oerhörd tröstätare så blev resultatet att man dessa gånger unnade sig något förtärbart. Istället för att unna sig en upplevelse, eller mystid, eller trevligt sällskap – så unnade man sig mat och dryck.

Jag och fästmannen drog en kväll med oss svägerskans sambo ut på krogen när hon var och jobbade. För mig blev det en väldigt avgörande kväll. Jag drack min ramlösa… Och hade skitkul! Missförstå mig rätt nu; jag är inte av den skolan att jag tror att alkohol nödvändigtvis gör festen roligare. Däremot tycker jag det kan vara mysigt att smutta på en god öl till sällskapet. Jag hade trevligt och kände mig inte nedstämd eller tråkig eller som att det på något vis fattades något för att göra kvällen hel. Trots att vanan normalt sett var att ta en öl.

dag37,3

Jag minns den här kvällen som en väldigt glad och lycklig kväll. Jag hade precis kommit ner i ett av mina gamla favoritplagg och jag mådde prima skinka! Allt var bra.

bild4

Luleå – vårt andra hem!

Den här vändan till Lule är den andra på kort tid. Vi var upp så sent som för en månad sedan (en lyx som följer av att kunna köra oförskämt billigt och bo gratis) och störde våra vänner.
Det blev helt vansinnigt mycket rörelseglädje och mental näring i strax under två veckor. Vi blev surrogat-barnvakter åt vännernas son och kameran var århundradets mest spännande grej.

DSC_3693

Till mitt stora förtret så var det inte bara lille Edvin som tyckte kameran var kul. Älsklingen – som extraknäcker som hobbyfotograf – tog varje chans han fick och personifierade den berömda papparazzon!

DSC_3640

DSC_3641

DSC_3642

DSC_3643

LEOS LEKLAND! =)

Sen blev det en heldag på Leos lekland – det enda stället på jorden (såvitt jag vet) där VUXNA går in gratis och BARNEN får betala 🙂

DSC_3874

DSC_3876

DSC_3914

DSC_4168

På väg HEM!

DSC_4435

DSC_4436

Väl hemma var det kaos. Jag fick operera ett nageltrång akut (möblera aldrig om hemma!) och jag blev dålig. Mitt blodtryck sjönk i botten och ville inte bli normalt. Efter en vecka fick jag så hoppa av helfarten 8 veckor för tidigt (sopporna är blodtrycks-sänkande) och gå över på halvfart. Det var inte planerat och sabbade min planering rätt ordentligt. Men det har gått bra. Jag har fortsatt neråt – det går mycket(!) långsamt, men det går. Men sen samtidigt rasade man 10 kg på fyra veckor så min uppfattning om vad som är normal viktnedgång är inte helt återställd.

Efter det har det varit full rulle! Svägerskan ville ha vår hjälp till att måla om ena dotterns rum… Det slutade med att vi målade om hennes rum, jag rev alla tapeter och gjorde om systerns rum från grunden. Sen byggde älsklingen ett nytt sovrum, gjorde om deras kök och slutligen målade vi om i princip hela lägenheten också.
Äldsta flickan fick ett Extreme Home Makeover projekt av mig…

bild

…värsta pillergörat någonsin! Men kul var det!

Sen har livet fortsatt sin gilla gång. Vi har levt och njutit och sett till att må bra!

bild7

Somliga ibland mer än andra… Vi skulle ner en dag till tippen (ty även det hör vardagen till)

bild6

och Chrille tyckte att han var skitrolig som fick till den här bilden… 😛

Luleå!

Vi kom upp igen i fredags och det har inte varit en minuts ro sedan dess. Några timmar efter att vi kommit fram for vi ner till Pite med bästa vännerna och deras son där det skulle vara Pite Dragway och hjärtat och vännerna skulle stå brandmän.

bild2

bild3

Jag har haft en RIKTIGT grym helg!

Nu vidare!

Jag hoppas verkligen att er Xtravaganza-resa gått lika bra som min och BÄTTRE!
Gudarna ska veta att den inte är lätt, det ska man inte skämmas för att erkänna. Men känslan av framgång när man står ut och kämpar, slår alla krämpor – både känslomässiga och fysiska – tusenfalt!

Kämpa på och fyll på med lite extra mental näring från mig! Tro mig – här uppe finns det så det räcker och blir över 🙂