Välj en sida

dag5,1

Här började dag 5. En över-kel-sjuk Theo som klämde in sig mellan husse och matte och bara låg och njöt av att bli kliad överallt. Slumrade nog till och med till en sväng . Massa Mental Näring redan från start!

Sedan var tanken att vi skulle in till Jönköping så att jag kunde hitta en bättre, större väska än den jag har. Får knappt plats med bara precis det jag behöver till skolan, än mindre träningskläder och vattenflaska. Men det blev inget av det. Istället gick jag och grina halva dagen medan Chrille tapetserade. Fanns exakt inget jag kunde hjälpa honom med utan att vara mer i vägen än till hjälp och allt jag tänkt göra var förhindrat av tapetserandet.

Vet inte hur det är med er. Men jag verkligen avskyr att vara helt vaken en hel helg och instängd i lägenheten. Vill liksom komma ut med kärleken och hitta på hyss. Behöver den gnuttan råbarnslig glädje på helgen. Finns de helger då vi bara ligger i sängen och bränner av tv-serie efter tv-serie, går och värmer upp x-boxen som paus och sedan tillbaka igen. De är sköna ibland de med. Men idag var en sådan dag då jag bara blev frustrerad av att inte komma ut.

Då blev Chrille törstig mitt i arbetet och för att han skulle slippa släcka sin törst med öl fick jag ge mig ut. Tog med mig Theo och vi gick på en härlig prommis i solskenet. Såg att det var folk ut på Furusjön så vi vågade oss ut vi med. Theo var mycket förvirrad, största öppna område han varit på men fick ändå inte springa fritt. Kunde ju inte riskera att han råkade på svagare is mitt i språnget. Vi höll oss till spåren på sjön vi och det dög jättebra!

dag5,2

Sedan drog jag till Ljunkan och handlade. Fick med mig lite nya kryddor till sopporna och lite lime och citron för att piffa till allt vatten jag ska ha i mig. Sedan hittade jag stora Ramlösa flaskor i mina favorit smaker – det kommer att bli ytterliggare Mental Näring för mig. Lite lyx när man tröttnar på vatten. Tog ett glas jordgubb/lime till middagen och förundrades över hur mycket mer det smakade – det var en härlig överraskning faktiskt!

Ikväll skrev jag på grupparbetet och sedan var jag trött och sleten så jag bestämde mig för att unna mig ett varmt bad. Blev lite crazy med bubblet 🙂

dag5,3

Ingen jättebra bild men poängen går fram. Har varit en mysig och bra dag, om man bortser från grinigheten. Det är min stora utmaning. Att se tillbaka på varje dag och komma på något positivt som varit. Tror det är viktigt att kunna göra det, särskilt i vardagen där dagarna glider in i varandra. Man behöver det där lilla extra leendet, det där lilla extra positiva. Man hänger så gärna upp sig på alla tråkigheter, måsten och problem i vardagen och jag tror det är viktigt att komma ihåg det positiva också. Även i de sämsta dagarna, annars blir vardagen alldeles för grå och hemsk för att stå ut.

Nu ska jag krypa ner, är helt slut. Ska mysa lite extra med kärleken innan jag somnar!