Välj en sida

Idag har jag funderat, mycket. Det står klarare än någonsin att min framgång helt och hållet hänger på min förmåga att hänge mig till ett lyckat resultat.
Det hänger på mig.

Ikväll fick jag laga mat åt Chrille medan han stod och tapetserade för fullt. Först utgick jag ifrån att det skulle vara enormt svårt, men så slog jag väck alla sådana tankar. För maten var tvungen att lagas och gjorde inte jag det så skulle han inte få ätit ordentligt ikväll, och det var verkligen inte hemskt. Tvärt om!

Där jag stod och lagade slogs jag av hur mycket mer och bättre allt luktade. Kryddorna, kycklingen, till och med riset! Det var rätt härligt faktiskt, det hade varit optimalt om även jag fått ta del av maten. Men jag lagade mig en kopp varm toffie-chocklad och kände mig alldeles tillfreds med det.

Har läst så mycket om ”fusk”

Det känns som vart man än läser så möts man på något sätt av människor som pratar om att ”fuska” med maten. Själv kan jag känna att det är ganska missgynnade att tänka på det så. Man ges ett antal valmöjligheter och det är upp till en själv att medvetet göra sitt val. Då får man faktiskt också ta konsekvenserna av det valet.

Det finns inget som är förbjudet. Att unna sig en digestive-kaka är det inget fel med om du vet om varför(!) du gör det och hur det påverkar dina resultat. Framför allt vad du får göra för att kompensera för lyxen. Är du på det klara med det och inte ser det som ett hinder så kan det inte talas om ”fusk” – det är ett val.
”Fusk” gör det hela så stressat då det är negativt. Man brottas med skuldkänslor och våndas en massa i onödan. Bara för att man formulerar utmaningen fel.

Nu på kvällen har jag suttit och läst i min handbok. Det känns riktigt bra det här gör det.
Satt och tittade på min målformulering och det känns ännu bättre. Har börjat komma över allt gnäll om vad jag går miste om – målet och att jag faktiskt kan ta mig dit blir istället tydligare och tydligare.  Fylls av en sprudlande känsla varje gång jag tänker på att jag alldeles snart kan börja se resultat!

Det handlar givetvis inte bara om en viss vikt och en viss klädstorlek, det är bara mätstockar.

Jag är inte frisk idag. Vi har pratat om att skaffa barn om 2-4 år, jag ska plugga klart och sedan ut och göra någonting av min utbildning. Jag måste leva hälsosammare och vara friskare än jag är nu för att kunna ge mig – oss – de bästa förutsättningarna i framtiden. Vill inte riskera onödiga komplikationer under en graviditet för att jag inte kunde ändra mitt beteende och mina vanor. Det känns hemskt dumt.

Jag säger stopp nu – innan det går så långt. Jag är rätt rubbad generellt, men särskilt när det gäller mitt förhållningssätt till mat. Jag har nog haft för mig alla knep som finns utan att ens vara medveten om det. Smygätande, tröstätande, frosseri, inget ätande, fel fördelat ätande, osv. Min främsta utmaning blir den mentala biten. Att vara medveten om maten, njuta av den och veta varför jag äter den när jag äter den. Den mentala träningen har än så länge faktiskt varit guld. Det är riktigt skönt med de stunderna då man bara kan flyta bort och ha sig själv i fokus för en stund.

Känns som om jag håller på att bli über-egoist – men det är nog egentligen inte fallet (hoppas jag). Behöver få rikta blickarna inåt lite och andas – bara andas. Blir alldeles för mycket för mig annars.

Pulade ihop min fina målbild idag också. Men den får ni inte se förrän på tisdag när jag har nästa gruppträff – så det så! 🙂
Nu ska jag uppfylla älsklingens önskan om att krypa ner och mysa i sängen (kan inte fly härifrån fort nog – hunden fiser SURT ikväll!).

Imorgon är en helt ny dag!