Välj en sida

2015-12-18 11.03.10…Men vi fick inget diplom. 🙁 I torsdags var vi på sista föräldrautbildningen och vi var ju helt eniga om att avslutad utbildning kräver ett certifikat, en licensering, ett diplom…nånting! Men icke då. Vi fick varken eller. Fruktansvärd besvikelse!

I fredags plingade telefonen till igen. ”Du är nu i vecka 39.” Det är bokstavligen bara små, små dagar kvar och det börjar sakta men säkert sjunka in att vi inte vet vilken. Vi har ju BF på nyårsafton, men egentligen kan det ju hända när som helst nu. Det vet vi ju så klart redan. Men tanken har inte riktigt slagit rot än. Vi skulle kunna få åka in ikväll… Man känner sig sjukt maktlös inför den tanken. Att få ett BF-datum ger ju någon slags illusion av ett mått av kontroll i det hela. Men nu börjar det bli mer och mer påtagligt att det bara är båg. 

Gårdagen spenderade vi på bästa sätt; i julrush! Det skulle handlas till jul och BB och sökas en present. Två av tre lyckades vi med. Julklappen vi hittat har utgått ur precis ALLAS sortiment. Så jäkla nedrigt så det var ju inte sant! Jag vill för övrigt minnas att grejen i fråga var årets julklapp för inte alldeles för herrans många år sedan. Det är tokigt vad saker förändras. Oh well. Kaos hade vi ju räknat med en helg som denna så vi åkte ut lite senare och gled helt enkelt bara med. Det finns ju absolut ingen poäng i att försöka jobba mot strömmen eller svära över hur mycket folk det är ute. Det är liksom givet vid den här tiden. Man har så mycket trevligare om man bara accepterar sitt öde och flyter med. Kaoset kan man inte göra något åt ändå. 

Men nu har vi sett till så att Chrille har mat och fika att ta med sig när det väl beger sig också. Det mesta blev packat i väskorna också. Det har inte varit helt lätt att göra faktiskt. Dels så är det ju så slutgiltigt i sig; väskorna måste vara packade för vi kan behöva dem när som helst. Men VAD ska man packa då?! Jag satt i veckan och sökte ju och hittade flera bra listor. Jag har väl lite inställningen att jag inte vill asa med mig en massa skit i onödan. Men samtidigt vill jag ju kunna känna där och då att jag har det jag vill ha och behöver. Jäkla svår avvägning det där, särskilt när jag inte har en susning om vad för saker jag kommer få för mig att jag behöver i stunden. Har väl packat allt det självklara än så länge.

Kläder att åka hem i var ju inte helt okomplicerat att välja heller. Å ena sidan så ska vi ju verkligen bara åka hem. Det kan man göra i morgonrock typ. Men samtidigt känner jag så starkt att jag vill få känna mig hyfsat fräsch då. Jag har svårt att tro att jag kommer ha gjort det dygnen innan och när vi ska ut i den friska luften för första gången vill jag inte känna mig sunkig. Sen ska jag ju amma! Det slog mig först igår vad det innebär för min garderob… 😀 Vanliga kläder är verkligen inte gjorda för att man ska kunna rycka ut sina bröst ur dem smidigt! Bara så ni vet… (Jag har en nyfunnen förståelse för Chrilles agg mot mina kläder. ;)) Har ju tänkt att jag skulle kunna använda det mesta jag haft under graviditeten även efteråt innan jag kommer ner i mina vanliga kläder igen, förhoppningsvis, någon gång… 😛 Men så började jag gå igenom klänningarna och topparna och tröjorna jag kunnat ha i huvudet och insåg tvärt att det mesta går jättedåligt att amma i. Panik! Amningskläder är ju snordyra i de flesta fall och finns typ ingenstans…

Får fylla på lite eftersom. Blir ju mycket gå hemma till en början så då kan det ju kvitta hur jag ser ut 🙂 

Nåja, idag har vi bra precis hämtat en köttermometer hos Chrilles päron. På hela dagen. Jag har fått sova hyfsat gott två hela nätter i rad nu (peppar, peppar!) och det var faktiskt riktigt skönt att bara göra ingenting idag. Nu ikväll ska vi klä granen tänkte vi och Chrille har satt igång med julskinkan som han gör så jäkla bra! Jag ska slå på lite glögg och så ska vi bara mysa järnet!