Välj en sida

2015-09-23 08.38.12Jag är så förbaskat nöjd över att det är höst! Chrille tittar snett på mig, hunden tittar snett på mig, ALLA tittar snett på mig. Men jag ÄLSKAR hösten! Alla färger, allt mys, alla tända ljus, regnet som slår mot fasaden, löven på marken – jag vet att det är biologiskt ologiskt men de är nästan vackrare på marken än vad de är i träden… Nästan. Jag blir alldeles glad och varm i själen av en småmulen, duggig dag då de färger som lyser upp världen inte kommer från himlen utan från träden och buskarna och marken! Det är ett skådespel i färg utav dess like!

Den senaste veckan har varit både upp och ner, på samma gång. Å ena sidan har jag haft två nollenergidagar till, drömt fruktansvärt otäckt en natt, sovit dåligt en annan. Å andra sidan så for vi alldeles hipp som happ till Ikea i helgen och hade en SÅ förbaskat rolig dag där. Tror vi fick både en och två människor att undra lite över vår hälsa (den mentala), vi gapskrattade, och sen fortsatte vi vidare. Fick beställt den efterlängtade nya sängen som kommer lagom till min födelsedag (Tack papps!), ordnat med hyllsystemet vi ville ha upp i badrummet och handlat det sista mesta till Knoddis. Jag hade vagnen med barnsaker och när jag stod där i kassan och skulle lasta hastigt med 15.000 pers som stressade på i kön kunde jag inte låta bli att storflina över innehållet i vagnen. Den hade omöjligt kunnat skrika ”första-gångs-föräldrar” högre! Babyfiltar och tvättlappar och  babyhandduk med gullig luva på och mer tvättlappar och potta och badbalja och babyvakt och spjälsängsmadrass och än fler tvättlappar… Plötsligt blev jag väldigt medveten om allt folk runt omkring mig och hur det måste se ut. Brast ut i världens asgarv där jag stod och lastade.

Tajmade ju trippen fint också – vi kom dit samtidigt som finnarna betedde sig hjärndött och lekte mänsklig mur en kilometer bort. Så det var ju upplagt för en massa torra Finlandsskämt från Chrilles håll hela dagen lång. 🙂

2015-09-14 17.39.02Min mage fick för sig att göra världens jätte big-bada-boom också över de senaste två veckorna (bilden är tagen precis innan). Chrille har kommit hem de senaste två veckorna och blivit alldeles lycklig – han är lyrisk över att se magen min växa. Jag är helt övertygad om att det är Theo som smyger in med en tryckluftspump om nätterna och fyller på…

För inte kan det väl ändå finnas ett barn där inne?! Det skulle ju vara alldeles galet! Oavsett vad det är där inne -.en stor fis eller ett litet barn – så är det hög aktivitet på sistone. Nu börjar Chrille kunna få lite reaktion när han för sina djupa samtal med Knodden också. En spark eller två i ansiktet av ett foster är det väl ingen som dött av(?). 🙂 Det är rätt underbart att han också får känna på’t.

Men den explosionsartat växande magen känns av i kroppen. Har varit lite segare i knoppen senaste veckan och börjat bli väldans trött i fötterna efter en dag på språng. Tycker fortfarande att jag har varit fruktansvärt bortskämd hittills och vågar inte riktigt beklaga mig över de få och inte-så-jätte-farliga krämpor jag faktiskt har. Tröttheten är än så länge det värsta och den till hälften struntar jag i och till hälften sover bort. Är ju en sån där människa som vill göra en himla massa hela tiden och kan tjura ihop vissa gånger när jag känner mig sådär trött. För jag vill förbanne mig göra! Inte sova! Och då gör jag jag oftast också.

Till veckan blir det tjejkväll med MaryKay i Smedsbyn. Jag har på förhand bett Chrille be sin Mickes Linnéa om ursäkt för att jag är lite otrogen och fraterniserar med en av hennes kollegor. Det ska bli riktigt kul faktiskt. När Chrille är borta så är jag ju annars mest bara hemma om kvällarna. Det blir lite omväxlande att få komma ut lite mitt i veckan.

Slutligen måste jag bara få dela ett guldkorn jag snubblade över innan. Man kan verkligen göra allt med en kör!