Välj en sida

Pluggade, ängslades, svettades, skrev, väntade lite till, ängslades rätt mycket mer och blev godkänd dubbelt upp. I höst pluggar jag i Lund oavsett vad som händer nu…(!!!)

…Men först lackade jag ur på mitt hår och högg av det – eller ja, frisören högg av det. Värmen kom och varade en vecka och med det försvann allt som kan liknas vid fuktighet i mitt hår. Det är inte mysigt att gå omkring med Svinto på huvudet. Som tur är var det fort fixat och jag är så grymt nöjd.

I fjol klippte jag riktigt kort för första gången och eftersom mitt hår är som det är var jag livrädd för att få afro så vi tunnade ut och klippte upp enormt mycket för att förebygga afro. Det visade sig att mitt hår klarar av att vara kort så den här gången behöll jag volymen i topparna och klippte bara upp någon enstaka centimeter. Nu fick jag det som jag ville ha det från allra första början.

Det känns inte som att det bara var en vecka sedan jag skrev mattetentan! Håkan var läskigt snabb med rättningen och nu är allt över. Godkänd på fysik och godkänd på matten – nu har jag både Fysik B och Matte E i bagagen och mer än tillräcklig behörighet för att komma in på samtliga sökta program.
Det är gött!
Har fortfarande inte riktigt kopplat att det är slut nu, känns fortfarande som knappt en månad sedan vi började…

I sista sekund gick jag och fick sommarjobb också. Det visade sig att farfar behövde hjälp så i sommar jobbar jag på Mobilia. Det är verkligen en otrolig lättnad! Det är förvisso inte mycket – men likväl fullt tillräckligt. Bara till att hålla budgeten och planera i massor så går det bra. Höhö – vet inte om det hjälper att man går och stirrar ner sig på väskor och blir alldeles blixtkär – om man någonsin fått tillfälle att öva självdisciplin så är det väl nu, fast det är ju inte som att jag kan lägga 1300:- på en handväska i vilket fall… 😛
Skånetrafikens sommarkort är sommarens livräddare! Det är lätt bland det bästa som finns att köpa den här sommaren.

Åkte förresten och handlade igår och fick bara världens snilleblixt – eller ja, egentligen är det väl ganska basic knowledge men för att slippa skämmas över att jag inte kom på det tidigare så kallar jag det en snilleblixt. Redo? Här kommer det! VITKÅL ÄR SNORBILLIGT! 🙂

Det betyder att jag kan göra min ytterst mumsyliciousiga kålsallad i massor i sommar! Det bästa är att det är enormt gott när det är varmt och man inte vill ha varm, tung, lagad mat. Näringsinnehållet är väl lite sisådär. Det är i princip bara vitkål, salt, olja, vitpeppar och vinäger i rätt proportioner. Men det är sallad och det är gott!
Har suttit en massa och sökt smarta basrecept med få råvaror som bas och som lätt kan festas till/förändras efter smak och lust.
Har hittat några gratänger som jag absolut vill göra  och är lätta att ha kul med, och så potatissoppa såklart! Kom på att jag missat bland det mest självklara, billiga och goda av allt – ärtsoppa! Så nästa gång ska det minsann handlas torkade ärtor!

Maten har blivit ett helt projekt men det är det lätt värt. Jag skulle lätt kunna köra nudlar dag in och ut och göra allt mycket enkelt för mig – kycklingsmak till frukost och biff till kvällsmat. Men hur less hade jag inte blivit på det på ingen tid alls??
Framför allt kan jag knappast tänka mig att någon mår vidare bra av det i längden.
Visst är det lite jobb i att hitta hela maträtter man kan laga under 1-2 veckors tid som inte får slutsumman på veckohandlingen att explodera. Men samtidigt är det rätt kul. Man upptäcker en massa nya recept, får en massa idéer på alternativa lösningar och får laga och smaka ny mat.

Nu har lilleman krupit upp i soffan bakom mig och vill ha uppmärksamhet så han ska väl få lite också. Sen ska jag städa det jag inte hann med igår och resten av kvällen blir chill innan det är dags för eftermiddagens största höjdpunkt – kvällspromenaden! Jag har verkligen världens vildaste lördagar 😉

 

 

Här ligger man när matte pluggar (”jag är inte alls i vägen!”) 🙂