Välj en sida

10 cm på 3 veckor och 3 dagar.

Jag borde vara SÅ himla mycket stoltare, 10 cm är liksom inte lite. Och det är inte särskilt troligt att jag för tre veckor sedan mätt fel med 10 cm. Försöker tänka positivt, jobbar stenhårt med det. Antar att siffrorna är lite svårsmälta för att de inte märkts av särskilt mycket i övrigt. Men när jag tänker efter har även det sin förklaring. Jag har klätt mig i lager och i stora lössittande kläder i nästan ett år nu. Att pösiga kläder blir pösigare är inte det lättaste att lägga märke till till en början. Det har märkts på mina byxor – inte så att man kan tro att det rör sig om 10 cm, de sitter inte direkt löst nu. Men å andra sidan satt de vansinnigt tajt innan och de gör de inte nu. De sitter som de ska – för tillfället :). Har ju en bit kvar trots allt. Plockade upp en hel låda med kläder häromdagen och kan helt ärligt säga att de aldrig fått hänga så fritt som de gör nu. Är härligt med garderobsutrymme! 🙂 Får känna mig lite mer som en tjej igen. Är inte ofta man gör tjejiga saker för att skämma bort sig. Ser fram emot att kunna använda grejerna igen! Har blivit helt besatt av matlagning på sista tiden. Vill verkligen vara så förgrymmat förberedd som det bara går när det väl är dags så att jag hittar min jämvikt. Och det är så vansinnigt kul att läsa i kokböcker. Jag blir så oerhört inspirerad och får en sån himla massa idéer och upptäcker helt fantastiska rätter. Man kanske skulle ta och bli kock istället? Njäe. Tror inte det. Men jag älskar verkligen att laga mat och läsa nya recept. Det har verkligen skapat en ny eld inom mig. Plockar matlagningstidningar och recept som en tok. Var och handlade igår och köpte Hälsokokboken av Ulrika Davidsson och läser den redan för andra gången. Har varit så orolig – ”nyttiga”, ”hälsosamma” kokböcker jag tittat i tidigare är i regel oerhört tråkiga och recepten oinspirerande. Den här boken har verkligen vänt på steken helt för mig. Den talar utifrån ett modernt perspektiv om hälsosam mat som ska fungera i vardagen för såväl småbarnsfamilj som student. Vanligtvis börjar vanliga kokböcker med att mycket kort introducera hälsotallriken och hur man borde äta men sen går recepten i alla möjliga olika riktningar utan att man egentligen fått någon mer detaljerad instruktion om vilka av recepten man ska välja för att äta ”rätt” eller i hur ett ”bra” recept bör se ut. Den här boken är helt underbar, alla recept i hela boken följer samma filosofi, där allt grundas i en modern syn på att basen i kosten är Protein och inte Kolhydrater som det alltid varit förr och som det fortfarande är i alla traditionella kokböcker man läser i. Recepten är helt fantastiska och smarta. De är realistiska – för de ska faktiskt fungera för småbarn. De är roliga och färgglada och gjorda på ett sätt som bevarar smakerna men likväl sätter hälsan i fokus. Det här är verkligen en bok jag varmt kan rekommendera andra att bygga sina matvanor runt. Efter allt jag fått lära mig om kost och träning genom åren som aktiv så vill jag säga att matfilosofin den här boken presenterar är alldeles klockren! Ska ta med mig den på nästa gruppträff och se vad Hälsocoachen tycker. Kanske rent av kan vara något man kan rekommendera till Xtravaganza-vänner överallt.  Jag tycker iaf att den är helt suvve och jag längtar efter att börja använda den och baka och ha mig och inte behöva bekymra mig över innehållet. Veta att jag vidtagit alla åtgärder för att maten ska vara så sund som den kan utan att ta från dess kvalité. Det känns riktigt bra!

Hoppsan!

Tappade visst bort titeln lite där! Det är fullt fredagsmys här. Chrille var iväg innan och hyrde film och jag har hällt upp ett stort glas Ramlösa Rabarber här. Min lilla guldkant på vardagen. 🙂 Nu är den stora frågan! Ska vi se klart på spider-mannen eller ska vi slänga in en hyrfilm? Svåra beslut att ta här! Nu kräver hunden bestämt vår uppmärksamhet – så man får väl busa lite med honom för att göra honom glad.