Välj en sida

Idag har varit en sådan dag då man mår alldeles för dåligt av alldeles för många skäl. För en månad sedan hade jag och älsklingen åkt in till Ica och stannat på pizzerian på väg hem med ovanstående råvaror och sedan hade kvällen fått bli som den blir.

Helt ärligt låter det helt underbart just nu! Hade det inte varit för att det är alldeles för tungt för att göra någonting – alls – just nu hade man lätt satt sig i bilen. Eller?
För hur underbart det än må låta så äcklas  jag samtidigt av att det låter så underbart. Det faktum att det faktiskt känns som att jag mått bättre av att äta och problemen blivit mindre – äcklar mig.

Just nu lockar mat oerhört – inte bara onyttigt – utan mat generellt. Samtidigt som jag går och dras med osunda tankar och känslor så ser jag framåt. Plockar recepttidningar och småblad med massa förslag på billiga och bra recept som en tok. Planerar för vilka kokböcker jag vill ha och bygger en lista lite smått. Herregud vad jag älskar att bygga listor! Lite småknäppt – men har samtidigt aldrig utgett mig för att vara något annat…

Nej men till saken. Ska man leva a la Anna Skipper och bara köpa färska råvaror och en massa speciale-speciale kostar det skjortan, särskilt när man som vi bara har begränsade inkomster eftersom jag fortfarande pluggar. Därför är det jätteviktigt att få till planeringen ordentligt och veta på förhand vad man ska välja och inte. Det går att leva nyttigt och hälsosamt utan att det ska kosta skjortan. Man får bara lägga ner lite mer tid på planering då.

Önskar mig inget hellre än lite lyx just nu.

Vill inget hellre än att få några timmar hos en duktig frissa som kan klippa till mitt hår och färga bort ”Plain Jane”-färgen jag har nu. Antingen en himla massa ljusare eller en himla massa mörkare – på den punkten har jag beslutsångest.
Inslag någon?

Tyvärr lär det dröja ett bra tag innan man kan kosta på sig något sådant då det kostar en del bara att gå och klippa sig med mitt hår. Det är verkligen frisörens värsta mardröm! De senaste 5-6 åren har jag inte kunnat gå till frissan en enda gång utan att de tvättar håret med alla möjliga produkter för att kunna reda ut råttboet innan de kan kamma ut det ordentligt och klippa det jämnt.

Bara utkamnings processen tar liksom lika långt tid som det tar att klippa en annans hår. 🙂

Men ja, nog ältat om det. Blir inte av på ett tag – tyvärr.

Nej, mycket positivare än såhär blir det nog tyvärr inte ikväll. Kan ju glädja eventuella läsare med att det inte blev någon underbar depp-buffé ikväll utan jag smuttade i mig min varma kopp choklad och var relativt nöjd med det. Ursäktar för att min nöjdhet inte är mer medryckande eller får den här resan att verka lättare – men så här är det ibland. Finns ingen anledning att hymla.

Ska krypa ner med älsklingen och somna till några avsnitt Scrubs. Det är mys!