Välj en sida

Vi bestämde oss för att dra ner till Mullsjö för att träna ikväll och blev glatt överraskad när jag snörade på mig dräkten. Mitt bälte var bestämt längre på mig än sist. Det var härligt att märka. Mattan är den plats på jorden där jag mår bäst och jag vill känna mig bekväm när jag står på den!

Och där slutade det roliga ikväll. Sen fick hjärtat höra att vi inte är välkomna på klubben där för att vi ifrågasätter och påpekar när de instruerar fel.

De kan liksom inte vara så pass ödmjuka att de accepterar att de kanske lärt sig fel när någon med högre grad påpekar det utan nej, då är man obekväm som ifrågasätter.

Klubben har två instruktörer. Den ene kommer  knappt ihåg teknikerna han lär ut utan springer till teknikboken var femte ord. Och inte ens det hjälper honom. Den andre har ett lägre bälte och har lärt sig allt han kan av den förste. Den förste är osäker till tusen och den andre har det största ego mänskligheten sett.

Jag vill lära mig något när jag tränar!

Jag vill utvecklas, jag vill gradera, jag vill bli bättre. Framför allt vill jag veta VARFÖR jag gör som jag gör. Jag vill veta VARFÖR tekniken ser ut som den gör. Jag vill inte vrida på någons pekfinger bara för att allsmäktig Gud fader själv står och talar om för mig att göra det. Varför ska jag göra det om det inte är till någon nytta?

JAG ska fan ta mig kunna ställa frågor!

Man får inte ifrågasätta här för att instruktörerna själva inte vet varför de gör som de gör och när någon frågar så fabricerar de ett lättköpt svar för att lägga is på saken. Det finns INGET utrymme för ett öppet och studiefrämjande forum. För det är faktiskt studier man håller på med här.  Och jag är helt vansinnig över att vi sitter i en situation där vi måste dalta med en människas ego igen.

Vi flydde från Eslöv för att vi fick en lista på regler för hur vi skulle behandla en specifik person för att han skulle få sin vilja igenom och inte verka som att det inte är han som bestämmer.

Nu sitter vi i samma sits igen. För det första är vi uttryckligen inte välkomna på klubben för att vi ställer frågor och vill att rätt ska vara rätt. För det andra måste Chrille spela ett skådespel med instruktör två varje träning för att det ska vara ”fred”!

Chrille (som dessutom har högre bälte än instruktören ifråga) ska vara dennes kastdocka under hela träningen. Och instruerar instruktören fel får han inte säga något om det utan måste dra undan instruktören i smyg och viska att han gjorde fel och förklara hur det ska vara. Varpå instruktören kan komma tillbaka till resten av gruppen och vifta bort missen med ett:” Ojsan, ursäkta mig, kom just på att jag gjorde fel. Så här ska det vara – glömde av mig lite där…hehehe”. VILKEN JÄVLA BARNRUMPA!

Det skrämmer mig att det kan vara så här obemärkt i ett samhälle. Och att ingen säger ifrån! Den spontana reaktionen från alla andra på mattan var att det inte rörde dom. Det rör er utav bara helvete! Det är ju er träning det handlar om – er kunskap. Fick bara höra att:” Ja, men han är ju som han är”. Och? Är det någon slags ursäkt? Skojjar ni med mig eller?
”Nej men jag orkar inte säga något här och starta någon typ av konflikt. Jag har tillräckligt som det är.” Fine! Rulla över och lägg er på rygg då – jag gör det inte. För trots allt jag fått genomlida så rullar jag inte över på rygg och låter någon klättra på mig för att få känna sig stor. Aldrig!  Bryr ni er så lite så får ju ni stå för det själva – men våga bara klandra mig för att jag bryr mig om min framgång. För att jag står upp för mig själv.

Det skrämmer mig att människor låter sig besegras så lätt. Pratar så högtidligt om sin höga moral i vardagen men så fort man är trött så räknas den inte. Då är det okej att släppa – för då är man trött. Dra det för någon som köper det vet jag – för jag gör det då inte. Och vid det här laget sitter det antagligen någon gammal tant någonstans och skakar på huvudet och kallar mig ung och dum i huvudet som är för oerfaren för mitt eget bästa och borde knipa käft istället och gilla läget. Fine! Gör du det du med. Har hört det så det förslår.  Kom med ett bättre argument i stället vet ja – om du ens kan. Men vet du vad gamla tant. Världen har inte utvecklas så här långt för att folk tänkt som du och rullat över på rygg så fort man varit på djupt vatten.  Världen har inte kommit så här långt för att människan har nöjt sig med att ”veta sin plats”. Jag har ingen plats annan än den jag själv sätter upp för mig själv! Så det så!
(åter till saken…)
Är det såhär det ska vara så tackar jag för mig och vänder mig till en annan klubb där man värdesätter kvalitén på träningen högre än sitt eget ego!

Jag är fly förbannad! på Allt!

Nej jag orkar inte med att lägga energi på det här. Dom kan ta sig – jag har en familj en utbildning och ett hem att ta hand om. Har inte plats i mitt liv för idioter. Tack och adjö.

Mätning imorgon igen. Spännande spännande! Ser fram emot att lägga ihop veckornas siffror. Imorgon ska jag fortsätta det deprimerande sommarjobbssökandet. Den här veckan har verkligen varit kass. Ser fram emot en bättre vecka nästa vecka!

Ledsen för att jag inte är gladare, roligare eller trevligare i mitt inlägg. Eller nej, jag är inte ledsen. Har ingen anledning att vara gladare, roligare eller trevligare ikväll. Tar man illa vid sig så…ja, synd. Ber inte om ursäkt för att jag har rätt och du har fel 😉

Nu blir det mys med älsko. Det behövs!