Välj en sida

Fall foliage

Det är verkligen helt underbart med höst!

Var ut på långpromenad med Theo igår och la för första gången märke till hur långt hösten verkligen är kommen – redan. Har inte skänkt vädret en andra tanke och har rent mentalt varit kvar i sensommarn, det är helt galet! Theo har haft skitkul med att jaga höstlöven som flyger runt på marken. Jag älskar verkligen vår valp, han är bäst!

Så underbart söt och snäll och DUKTIG! Framför allt är han vår – vilket fortfarande är svårt att fatta ibland och det är verkligen helt himmelskt!

Ivfsh…Det finns inte mycket som är så vackert som hösten. Jag älskar att flyga över Europa på hösten. Färgerna som blandas och skapar ett landskap som tycks stå i lågor från ovan sett. Det är så intensivt och vackert (har jag kanske redan sagt vackert?). Älskar verkligen höstens färger i alla dess skiftningar från blodrött till mörkt grönt.

Delkurs 2 i den 30hp stora kurs jag läser den här terminen har precis satt igång och jag måste tyvärr säga att jag är rätt besviken.
För det första glömde farsan beställa mina böcker för två veckor sedan så jag kommer att få panikläsa när de väl kommer.

Snacka om kass början på kursen!

För det andra så lever kursledaren i medeltiden (vilket gör mig ännu mer besviken för om det är något som är avgörande för den här branschens överlevnad så är det just dess förmåga att leva i nuet och vara flexibel inför det framtiden bär med sig).
Studenterna på högskolan har privilegiet att få ta del av ett alldeles klockrent intranät som heter Ping-Pong. Där kan man registrera sig i kursen/kurserna man för tillfället läser och där igenom kan man ta del av ALLT material som rör kursen (ppt-filer från föreläsningar, uppgiftsbeskrivningar, gruppuppgifter, gruppindelningar, osv.) och anteckningar direkt från kursledaren som rör ändringar, frågor, hemtenta, tenta osv. förutsatt att kursledaren faktiskt lägger upp filerna. Det är verkligen ett så otroligt bra verktyg och en sån prislös möjlighet för ett smärtfritt informationsutbyte studenter och ”lärare” emellan.
Men den här människan kan inte ta sig fem minuter för att lära sig hur han klickar för att lägga upp dokument för att i förlängningen underlätta våra studier och lasta av oss och sig själv. Han tycker att det är ”för komplicerat”.

Det är verkligen under all kritik i mina ögon.

Det handlar om att han skulle klicka på musknappen 3-5 ggr. Räkna själv på hur många sekunder det skulle ta honom att lägga upp ett dokument, istället för att printa ut ca. 140 kopior till alla som läser kursen?? På så här sätt missar man en massa information om man är sjuk eller borta på någon föreläsning, helt i onödan.
Får väl stå ut den här kursen, i november börjar nästa delkurs och med den följer förhoppningsvis en annan kursledare.

Nu = en sen promenad med Theo-mannen i vår ”vackra” stadsdel i höstnatten.

Kärlek!

[cincopa 10724028]