Välj en sida

Det är kurserna som står på schemat det närmaste. Miljögeon (MG) inriktar sig mycket mot förorening av mark, att kunna räkna på infiltration vidd spill och att ta fram lämpliga barriärer men också metoder för sanering vid förorening. Ledarskapskursen (EL) studerar en mängd modeller som tagits fram, studier som gjorts på deras effektivitet och jämför fram och tillbaka en massa. En stor del av kursen kommer handla om reflektion till ens egna eventuella stil och utveckling i förhållande till studerade modeller.

Därtill kommer åtminstone en omtenta. Men vilken det blir återstår ännu att se, inväntar resultat från de jag gjorde nu i månadsslutet först. Jag gjorde en sån riktig idiotgrej på kemin. Så det känns befogat att avvakta innan jag väljer vilken kurs(-er?) jag ska tenta av (igen?).

Idag har jag första riktiga dagen med föreläsningar och jag är på banan! Jag är själv med Lexie halva veckan så det känns som att det var himla bra att jag kom igång så ordentligt. Förmiddagen har gått åt till läsning inför EL-föreläsningen imorgon och allmän planering. Har gått igenom båda studiehandledningarna och lyft ut viktiga datum, läst lite översiktligt om uppgifterna som ska göras i respektive kurs och styrt ordning och reda. Det är så sanslöst tillfredsställande att känna kontroll över bollen redan innan matchen börjat.

Lexie har varit underbar än så länge. Jag var lite avvaktande först för hon har typ slutat sova på dagarna(!?!) och har kunnat vara lite smågnällig vissa eftermiddagar. Vad hände där liksom? Min lilla-lilla som inte är liten alls längre. Dags för nästa nu? Haha! Nä… Jag behöver glömma hur det är att ha en två-åring innan vi funderar på en till – om det alls kommer på tal. 😉

I alla fall…  Det är liksom världens lättaste grej att få henne att vara en bra lagkamrat är hon får cykla till och från förskolan. Hon tycker verkligen att det är DET BÄSTA! På vägen jagar hon alltid viadukter för att kunna ropa ”Yihooo!” i kör med mig när vi cyklar under. Vi har så himla kul ihop alltså! (Här hade man kunnat tycka att jag har fog för att bekymra mig över min mentala status när jag har så roligt med en 2,5-åring…xD Men det är ändå kört s’att…) 😀 Igår fick jag ändra planen lite och bli hemma och sy. Insåg lite halvt i sista sekund att det är högst oklart när jag kommer ha en till ”tom” dag att lägga på det igen så det kändes som att jag fick lov att passa på. Två par nya byxor blev det och de fick toppbetyg båda två. Båda skulle på samtidigt…! De ena skulle iofs på MIG – men det fick jag förklara att det inte riktigt skulle gå… 😛

De blev så. Himla. Gossiga! Det kommer säkert bli fler i samma mönster. Ska se om jag kan lura henne till att stå still i mer än två millisekunder vid tillfälle så det kanske kan bli en live-bild också.
Sen när jag hämtat Lexie så flöt allt på så himla bra! Jag slängde ihop världens mumsigaste, glutenfria lax- och spenatpaj och under tiden åkte Lexie ”buss”…

Imorse var hon så himla nöjd. Förkylningen som spökade i förra veckan har lagt sig nu och hon sover gott igen. Och så fick hon cykla till förskolan så klart… 😛

Nej, jag tänkte att jag skulle hinna läsa lite till före föreläsningen och kanske t.om. få ner lite anteckningar som legat i huvudet sen jag fortsatte med litteraturstudien i förra veckan. Har ju fortsatt exjobbsläsa lite smått och behöver reda i tankarna lite så det här blir vettigt.

’Till next time…