Välj en sida

Efter en myshelg post tenta-p drar nu verkligheten igång igen. Två nya kurser och båda i brandämnen.  Det är märkligt för det är först nu det känns på riktigt. Det är först nu det börjar kännas som att jag ska plugga till brandingenjör. Visst förstår jag att verktygen vi fått i all matte och fysik kommer att behövas i kurserna vi läser nu i olika omfattning. Men det är jäkligt tungt när man egentligen vill lägga tiden på att använda verktygen. Man måste väl ta körkort innan man kan köra bil antar jag…

Det känns på något sätt som att det är nu utbildningen börjar. Jag vet inte vad det är jag har hållit på med hittills i så fall. 

Det kommer nog att bli en intensiv period. Många uppgifter, labbar, föreläsningar och lektioner. Samtidigt känns det som att det borde gå bättre nu än förra läsperioden. Ingen liten som ska skolas in, de värsta sjukdomsfallen bör vara avklarade och vi har börjat få lite rutin på det där med skola/förskola och SNÖN FÖRSVINNER FÖRHOPPNINGSVIS STRAX(!). Jag har börjat få system på hur jag ska planera loppan på förskolan för att jag ska få det mesta av tiden på skolan och få läst det jag behöver. Det känns riktigt bra. Sen hjälper det ju enormt att se hur oerhört lycklig hon är på förskolan. Jag kan lämna henne och fokusera på mitt resten av dagen. Jag känner inte att jag behöver grubbla över hennes välmående och det är så jäkla skönt! 

Det känns märkligt alltihopa. Jag hade verkligen HELT glömt hur det är att göra något om dagarna. Hur det är att ha en vardag. Hur det är att vara produktiv. Tröttheten har jag inte riktigt kommit över än. Men det hjälper ju loppan till med… Nej, det är så väldigt, väldigt märkligt alltihopa. Jag undrar när känslan av att låtsas ska försvinna. Känslan av att jag bara låtsas, att det jag springer runt och gör på dagarna och alla timmar vid böckerna inte är på riktigt. Men det kanske har att göra med min frustration över att fortfarande plugga. Det känns inte som att jag gör något på riktigt för att ”att göra något på riktigt” är att jobba och göra rätt för sig. Det var det där med körkortet ja… Ny grej som Becca får mantra för sig själv.

Nu har jag unnat mig en välbehövd kaffe och har en halvtimme tills loppan ska hämtas så jag ska ta och läsa lite i min röda bok. Sen ska vi ta bussarna hem – i snöstorm…#jagärintepepp!