Välj en sida

(08.42)

Vi har ju varit ganska taktiska i vår oro när det gäller lillan. Jag vill inte påstå att vi har hispat om något. Men vi har liksom haft varsin grej som vi varit lite extra måna om att hålla koll på. Min grej har varit maten och Chrilles har varit bajset. Vi har skojat och sagt att mellan oss har vi både ut och in täckt. Men nu är faktiskt bajset skäl för lite allmän oro. 

Det går lite för lång tid mellan gångerna sedan ett tag tillbaka. Man ser inga klassiska förstoppningstecken på bajset, på sin höjd har det verkat lite torrt och hårt. Men inte mycket. Och bra i färgen ändå. Varannan gång får hon kämpa så hårt när hon ska bajsa att hon blir ledsen. Och dagen D är det alltid kämpigt med maten. Nu kör vi kampanj här hemma för hon får inte bli rädd för att bajsa och knipa istället. Så nu har vi ryckt havregrynsgröten, hon får massa extra smör och olja i maten och vattenflaskan kommer vara hennes skugga. Ska fylla på med katrinplommon också och mosa mer päron. Jag hoppas så att det hjälper nu. Det är verkligen asjobbigt att se henne sitta där och kämpa med något som är så självklart och ett sådant måste. 

Vi vill ju verkligen slippa mecka med att ge laxerande. Det får hon väldigt gärna slippa.

Sen blir vissa barn lite halvförstoppade rätt länge efter att de börjat äta mat. Och det är ju naturligtvis helt individuellt hur länge det sitter i. Men även om hon nu råkar vara ett sådant barn så vill vi ju ändå göra vad vi kan för att lindra så klart.

Idag blev det tidig morgon för oss, pappa skulle iväg på jobb och liten skulle inte somna om. Det kanske inte var helt jättedumt ändå. Även om jag vill soovaa.

Hade ändå tänkt experimentera lite med hennes sömn. I lördags bestämde hon sig för att hon inte skulle ha någon eftermiddagslur och igår strejkade det också. Men igår blev hon mycket tröttare mycket fortare. Det vore ju bra om vi kan jobba bort eftermiddagsluren nu före jul. Tänker att dagis blir sjukt mycket lättare då. Men hon ska ju orka det också. Så vi ska se om jag inte lyckas koka ihop något bra nu i dagarna. Vi håller tummarna för att HON är med på det också. 😉 

Jag ska fylla på min kaffekopp nu och hoppas på bajs idag. 😛