Välj en sida

Listan med saker jag bara måste bli bättre på växer… Jag bara måste bli bättre på att dra fram kameran när jag är ute!

En ren slump blev värsta överraskningen för lillsyrran! Brorsan blev mött av en kvinna på högskolan för någon vecka sedan. Hon gick runt och delade ut informationsblad om en ny TV-serie som Kanal 5 skulle börja spela in och möjligheten allmänheten hade att sitta med som publik på en sådan inspelning. En flyktig idé blev ett projekt för att dra med syrran på en överasskningskväll eftersom hon slutar nian och kommit in på sitt program till hösten. Efter drag i en hel del trådar lyckades vi få till det och drog i onsdags till Malmö för att bli hämtade av buss som (gratis) skulle ta oss till inspelningen i Köpenhamn och gratis öl, annan dryck och mat. Oerhört okomplicerat och straight forward – tyckte vi…

Trippen, hela överraskningen som vi tyckte var så enkel (vi skulle i princip inte behöva göra något alls) – blev ett smärre äventyr.

Till Malmö kom vi, två av syrrans klasskompisar och några av brorsans vänner – men där väntade ingen buss. Efter mycket om och men lyckades jag få fatt på ett telefonnummer till en ansvarig människa som efter att hon svarat och jag förklarat att vi stod i Malmö och väntade på buss enbart kunde få orden ”Oj, oj, oj, oj, oj…” ur munnen de kommande 30 sekunderna… Vid det laget skulle jag vilja påstå att jag själv räknat ut det mesta 😛

De hade inte fått tillräckligt med svenska anmälningar och därför bestämt sig för att ställa in bussen – UTAN att meddela de svenskar som faktiskt anmält sig. Brorsan plockade luren och ringde upp igen – en kvart senare satt vi nio i en taxi på väg över bron som produktionen fick betala 😀

Vi hade skitkul allihopa, jag näst intill grät redan innan vi kommit in i inspelningsstudion! Plotten var rätt enkel – fyra fruar som i ett spel av pocker satsar om sina mäns förmågor att utföra väl valda uppgifter. Den som bjuder högst får äran att utföra uppgiften och mannen ska naturligtvis möta satsningen frugan lagt annars åker de ut. Under tävlingens gång har man och fru ingen kontakt. Vet inte hur pass underhållande programmet blir när det sänds och det har klippts och fixats. Men så här live var det mestadels helt hysteriskt – mest för att man även kunde se hela setets reaktioner på det som hände och rena bloopers live.
Kameramän som stod med stora, feta kamerariggar och skakade hysteriskt av asgarv 🙂

Det var riktigt najs alltihopa – men produktionen verkade ha noll koll. 2-2,5 timme skulle det ta… 4,5-5 timmar senare gick vi ut ur studion… Det blev ANINGEN senare än vi tänkt oss.
Då hade de lyckats trassla till det med transporten igen och fått ihop det till att vi var dubbelt så många som vi var- men hem kom vi till slut och precis lika gratis som det var tänkt. Och vi blev efter den kvällen fruktansvärt varse om att Matte INTE var den här människan från Kanal 5s starka sida. Det kan mycket väl vara hennes rent av svagaste 😛
Framför allt så hade syrran skitkul och kan stryka ytterligare en sak från en eventuell bucket list.

Det där med bilder…Ja, vad ska jag säga annat än att jag är kass. Snor kanske några av syrrans och lägger upp senare. Får bli bättre på det där 🙂