Välj en sida

Gud vad jag är trött. Trodde inte det var möjligt att vara så här trött??

[cincopa 10673356]

Dagen har varit helt tokig. Var uppe före tuppen för att hinna med tåget upp till Jönköping. Väl framme var det bara att springa till skolan och sätta sig i examinationsseminarium.
Efter seminariet skulle två och en halv timme brännas tills tåget hem gick och sen var man utmattad. Satt och  slumrade till på tåget hem, vaknade stundtals till och hade noll koll på var jag var, varför jag var där jag var osv.

Kroppen är helt körd nu.

Fick lite tröst i den ljuvliga lunchlåda jag slängde ihop i morse för att klara dagen. En härlig sallad på isbergssallad, tomat, färska champinjoner och lite stekt bacon ovanpå. Det var mumsisch! 🙂

[cincopa 10763236]

Nu ska det börjas på hemtentan som är det sista momentet i den här delkursen och sen sätter nästa delkurs igång på måndag.  Ser verkligen fram emot nästa delkurs. Nu kommer vi att börja gå in på mer konkreta ämnen i mediebranschen. Känns så bra!

Allt känns verkligen bra med den här utbildningen än så länge! Känns helt rätt!

Längtar till den tre månader(!) långa praktiken om ett år, ska vara ute tidigt och kolla om man kan få plats hos TV4 i Jönköping (hoppas,hoppas!). Det är verkligen ett gyllene tillfälle att knyta kontakter.
Jag ser fram emot att få sitta och skriva. Har verkligen återupptäckt hur mycket jag älskar att skriva. Både skrev och läste enormt mycket förr och har liksom tappat det med tiden. Antar att det drunknat bland allt annat som legat på hjärnan. Det har ju varit en del annat de senaste åren – både på gott och på ont (allra mest på gott givetvis).

Nu är det mycket kurs litteratur och har haft problem även där. Fokus har legat på hur väldigt mycket jag MÅSTE lära mig det som står i boken.

Nu senast läste vi boken ”Hur vi lär” vilket egentligen är en enda lång argumentation för ett visst – relativt brett – synsätt på hur studenter på högskole-/universitetsnivå lär och alla aspekter kring deras lärande ur både studenters, lärares, pedagogers och psykologers perspektiv.

Den ger verkligen en tankeställare.

Jag började med det vanliga; satte mig med anteckningsblock, pennor i regnbågens alla färger och boken och började läs-skriva. Det tog rent absurda mängder tid att ta sig genom bara några få sidor och det var inte förrän jag gav upp på boken, gav upp allt hopp om att hinna bli klar i tid och slutade ängslas över det (ty det var bara att gilla läget) som det  faktiskt började gå bra.

Jag satte mig istället med boken och en enda överstrykningspenna och läste.

Jag insåg rätt fort att jag satt och läste om mig själv, jag är studenten i boken, och insåg i samma takt vad jag själv hållit på med och inte i mina studier.  Allt vad studieteknik och strategier heter fick ifrågasättas och det känns rätt bra nu. Det var ett enormt nyttigt synsätt att ta del av och lära sig av och jag kan verkligen rekommendera alla studenter att läsa den som ett stöd till utbildningen, för den är verkligen (om än tungläst av och till) ett riktigt bra stöd och om inte annat ger den upphov till värdefulla reflektioner kring ens egna studier.

Just nu är det bara lite bitterljuvt vad gäller nästa delkurs för jag måste åka ifrån mina älsklingar – igen.

Det tär på mig något så fruktansvärt, jag hatar det! Nu har jag varit hemma i nästan två veckor och skillnaden är kollosal!  Helt plötsligt är allt som det ska vara igen och alldeles rätt!

Masserade hjärtats rygg igår och en halv sekund efter att jag rest mig upp såg det ut så här:

[cincopa 10763244]

(klicka på bilden för förstoring)

Hur skulle jag någonsin kunna må bra utan dom? Och varför skulle jag?

De fulländar mitt liv, de är min familj! <3

Jag önskar att allt var klart! Finns inget jag önskar mig mer!

Nu ska jag locka med mig min Chrille till sovrummet där jag ska tvinga honom att låta mig somna på hans bröst i hans famn till Scrubs!
Livet är verkligen helt underbart av och till! <3

[cincopa 10724028]