Välj en sida

Det är helt tomt överallt! Inga toalettköer, inga microvågsköer, inga dörrköer, ingen som går 15 pers i bredd i de trånga korridorerna så att man inte kommer förbi, ingen som tar ens plats, ingen som pratar respektlöst högt vid bordet intill när man sitter och läser..

Det är som min egen jättestora lekplats. Det är tyst och lugnt och fridfullt på något vis. Jag kan komma på morgonen och sätta mig i min egen lilla vrå som ingen har tagit för att ingen är här. Jag kan bre ut mig precis så mycket som är bekvämt för att kunna jobba. Jag är en såndär som ser mig omkring mycket när jag tänker. Jag kan inte sitta och titta på samma sak och komma på något nytt. Eller… kan och kan… Det är sjukt mycket lättare att få nya inslag om jag förändrar mina visuella intryck. Det är som att hjärnan kan drifta lite friare och göra kognitiva hopp friare när intrycken förändras. Anywho… jag kan sitta och drifta utan att det blir awkward för att det ser ut som att jag sitter och glor på någon… För det finns ingen här! xD

Idag hoppas jag på bättre fokus än igår. Jag ligger än så länge bra till i planeringen men igår var det sjukt segt. Där mellan 14.30-15.30 blev jag så sanslöst trött en stund. Det var ganska jobbigt för jag satt med ett tungt avsnitt i kemin som jag haft problem att förstå förut. Jag har den gamla kemins skola om atomens uppbyggnad så hårt inbankad så sist jag läste hade jag as-svårt att förstå skillnaden på orbitaler och skal och vidare orbitalernas koppling till periodiska systemets uppbyggnad och hur olika ämnens fyllda orbitaler påverkade elektronegativiteten…osv. Jag fattade inte vad orbitalerna var för något liksom… Till på köpet hann jag aldrig riktigt sitta och läsa just det avsnittet i lugn och ro vilket var ett stort misstag för det visade sig vara en av de större delarna som jag tappade en hel del poäng på. Jag hängde upp mig som fan på de där jävla skalen, och de är del av en atom-teori som inte fullgott förklarar atomens egenskaper. Deras existens är inte lika avgörande för atomens egenskaper som orbitalernas… Den här gången fattar jag betydligt bättre. Ska fortsätta på det idag, nu kommer det handla mer om jämförelser mellan olika strukturer som plockats fram genom tiderna och för- och nackdelar dem emellan. Go! Go!

Men nu ska jag sluta fundera så mycket på kemin! Nu står det väntevärden, oberoende stokastiska variabler, varianser, mätfel och normalfördelningar på schemat i några timmar… YAY! #matstatärroligtipraktikenmeninteiteorin